Pe cai! USV Iași are de acum o bază hipică!

Joi, 20 octombrie, a fost inaugurată baza hipică de la Universitatea Științelor Vieții (USV) din Iași.

Aflându-se la doar câteva sute de metri de sediul principal al instituției de învățământ universitar ieșean, baza reprezintă locul ideal unde tinerii care studiază la USV pot face practică, pot învăța cum să îngrijească un cal, dar și să învețe călărie.bază hipică

De asemenea, tot aici va funcționa peste câteva săptămâni și spitalul veterinar unde se vor face lucrări pe animale, dar și partea de cercetare pentru studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară. 

Rectorul Gerard Jităreanu a declarat că această bază hipică a costat aproximativ 24 de milioane de lei, jumătate de la bugetul de stat și cealaltă jumătate din veniturile proprii ale universității.

Tot rectorul Gerard Jităreanu mai preciza că este vorba de un proiect la care s-a lucrat zece ani, este o investiție care va aduce un plus în pregătirea studenților de la facultățile de ingineria resurselor alimentare și animale, dar și a colegilor lor de la facultatea de medicină veterinară. Aceștia vor putea învăța la baza hipică tehnologia de creștere a cabalinelor, vor putea învăța bolile specifice și tratamentele adecvate cailor de muncă și cailor de sport. Studenții vor putea să facă practică, lucrări practice în acesta bază, lucrările practice din timpul săptămânilor de școală. 

Totodată, studenții care sunt pasionați doar de echitație au acum un loc unde pot să practice acest sport și să fie mai aproape de cai.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole