26 mai 2022 - 05:32

INIȚIATIVĂ – Paul Cristescu: „Doamne ferește! Mai bine dăm decât să primim!”

Ucraina este la ceas de cumpănă, de mare încercare și noi românii, oameni primitori, am sărit în ajutorul refugiaților pentru a le oferi adăpost, așa cum am făcut întotdeauna când alții au avut nevoie. Dar acum, mai mult ca în alte situații, trebuie să ne gândim și la cei rămași acolo pe front, care țin piept cu greu unei armate invadatoare, în condiții vitrege, de iarnă și lipsiți de orice mijloace de aprovizionare. Foamea și frigul slabesc orice rezistență, oricât de îndârjită.

Pe lângă gesturile de solidaritate făcute de sutele de voluntari veniți la graniță, s-au constituit și grupuri de colectare a ajutoarelor ce sunt trimise în Ucraina, acolo unde este nevoie disperată de alimente, echipamente de vreme rea și medicamente.

Paul Cristescu, un cunoscut și pasionat crescător de animale din vestul țării, a pus la punct în grabă o asemenea inițiativă și în scurt timp a încărcat un camion cu provizii de primă necesitate, pe care îl va expedia astăzi către Ucraina. Gestul său a fost susținut de un grup de prieteni și în urma anunțului făcut pe pagina sa de socializare, s-au găsit deja și alții care vor să contribuie cu ce pot, astfel că ca transportul să fie făcut de câte ori se strâng provizii suficiente.

Iată cum argumentează Paul Cristescu gestul: „Dragi prieteni! Împreuna cu un grup de prieteni și colaboratori, o sa trimitem un camion de alimente in Ucraina. Din păcate, săracii oameni, nu mai au ce sa mănânce, magazinele sunt goale, nu le mai aprovizionează nimeni. Un prieten mi-a făcut legătura cu un centru de colectare de la vama Sighet. O sa ducem alimentele acolo și ei le distribuie nevoiașilor. Dacă doriți sa va alăturați demersului nostru, ma puteți contacta la nr. 0734070707. Ajutoarele se primesc in fostul depozit Comtim de la Faget, începând cu ziua de luni orele 9 -19. Doamne ajuta!” Iar la afirmația cuiva că Paul este un exemplu, acesta a răspuns simplu: „Nu exemplu, dar am vorbit cu un prieten care a fost acolo și e tragedie, Doamne ferește! Mai bine dam decât sa primim.”

ajutoare2

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.