19 aprilie 2021 - 08:53

Patrimoniu European de semințe nemodificate genetic la dispoziția tuturor

Patrimoniu European de semințe nemodificate genetic din 31 de țări europene sunt de acum prezente pe o platformă de recensământ. 

Seeds4All este dedicat diversității semințelor și își propune să „ofere vizibilitate tuturor organizațiilor europene care colectează, îmbogățesc, produc, diseminează și utilizează în mod durabil varietăți tradiționale și noi de semințe aparținând domeniului public, reproductibile în mod liber și care nu sunt modificate genetic”.

Platforma reunește ONG-urile, inițiativele cetățenilor, întreprinderile, rețelele formale și informale, prezentând în același timp activitatea acestor inițiative. Scopul este de a ajuta aceste organizații și inițiative să lucreze împreună să împărtășească idei și, bineînțeles, semințe.

Deja, aproape 24.000 de soiuri de semințe sunt prezentate pe platformă.

Platforma se întinde pe suprafața Europei, de la Irish Seed Savers din vest până la asociația finlandeză Maatiainen landrace din est. Țările UE și cele din afara UE sunt binevenite, în timp ce coordonarea europeană a diversității Let’s Liberate (EC-LLD) este esențială pentru această dezvoltare nouă și interesantă.

Seeds4All își propune să crească prin munca organizațiilor de economisire și distribuire a semințelor, aducând la bord cât mai multe inițiative relevante posibil. Prin intermediul unui recensământ pe site-ul web, organizațiile din Europa (nu doar UE) angajate să promoveze agrobiodiversitatea prin domeniu public (sursă deschisă, fără proprietate) sunt binevenite să se implice materiale.

ARc2020 și coordonarea europeană a Să eliberăm diversitatea! (EC-LLD) sunt implicați în Seeds4all. EC-LLD este o organizație internațională, non-profit, născută în 2005 și creată oficial în 2012, cu principala provocare de a încuraja, dezvolta și promova gestionarea dinamică a biodiversității cultivate în ferme și grădini.

Dacă sunteți interesat, vizitați Seeds4all și înscrieți-vă la newsletter-ul lunar și implicați-vă!