23 aprilie 2021 - 03:56

Partida ilegala de vanatoare! Au impuscat caii vecinilor crezand ca sunt cerbi

Au ieșit la o partida de vânătoare ilegală și au împușcat doi cai ai vecinilor crezând că sunt cerbi!Mai mulți flăcăi din comuna Lupșa, județul Alba, Transilvania au pus-o de-o vânătoare, ilegală, în vârf de munte. Ajungând în zona satului Valea Lupșii aceștia au văzut în gospodăria unei familii doi cai pe care i-au împușcat fără să stea pe gânduri, crezând că sunt cerbi sau căprioare, scrie opiniatransilvana.ro.

Astfel, o familie din comuna Lupșa a rămas fără doi cai după ce un grup de consăteni i-au împușcat. Bărbații au ieşit la vânătoare și au confundat animalele de tracțiune cu doi cerbi. Și cum animalele de tracțiune sunt indispensabile pentru familia păgubită incidentul a fost imediat descoperit.

Inițial braconierii au vrut să se împace cu familia și să le cumpere sau să plătească daunele provocate însă nu s-au ținut de promisiune. Opiniatransilvana.ro scrie că o parte din cei implicați în partida respectivă de braconaj sunt rude ale comandantului Poliției Câmpeni.

A fost anunțată poliția, iar la fața locului s-au prezentat mai multe echipaje însoțite de laboratorul de criminalistică. S-a demarat o anchetă pentru a stabilii circumstanțele acestui nefericit accident. Cei vinovați riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare cu executare.