Parteneriatul Climate FieldView – CLAAS Telematics, o nouă forță în agricultura digitală

Inteligență artificială pusă în slujba agriculturii. Scenariu science-fiction? Mai degrabă, o realitate din prezent. În ultimul timp, se vorbește tot mai mult despre „agricultura de precizie” sau „agricultura digitală”. Fermierii din Europa și de pretutindeni caută soluții pentru a produce mai mult cu mai puțin și pentru a obține o recoltă mai bogată la finalul sezonului, fructificând la maxim fiecare hectar. 

Administrarea fermei a trecut deja, de mult timp, de la agendă la dispozitive mobile. Răspândirea tehnologiei GPS în exploatațiile agricole din Europa și aplicațiile agriculturii de precizie prind tot mai mult contur și la noi în țară. 

În această toamnă, la Agritechnica, unul din cele mai mari târguri de profil din Europa, s-a anunțat parteneriatul dintre The Climate Corporation, o companie subsidiară a Bayer, care deține platforma integrată de agricultură digitală FieldView, și producătorul german CLAAS, lider mondial în combinele autopropulsate de recoltat furaje, care este prezent și în România cu o gamă de top la nivel global în tehnologia agricolă: tractoare, prese de balotat şi utilaje agricole de recoltat furaje verzi.

Platforma Climate FieldView a fost lansată în SUA în 2015 și le oferă fermierilor o analiză în profunzime a terenurilor agricole, astfel încât aceștia să poată lua decizii operaționale mai informate pentru optimizarea recoltelor, maximizarea eficienței și reducerea riscului. 

În prezent, mai mult de 24 milioane de hectare sunt monitorizate cu FieldView în America de Nord, America de Sud și Europa, fiind cea mai bine conectată platformă din industrie. 

FieldView combină datele adunate din teren cu o modelare agronomică avansată și monitorizarea locală a vremii, oferind soluții simple pentru mobil și web. FieldView oferă și soluții de management agricol, dându-le fermierilor posibilitatea de a stoca istoricul operațiunilor și contribuind la o dezvoltare sustenabilă a agriculturii locale. 

Prin acest parteneriat, clienții care folosesc aplicația FieldView, iar în teren lucrează cu utilajele CLAAS Telematics vor beneficia de un acces rapid și direct, pe sistem cloud-to cloud la rapoartele generate de tehnologia agricolă.  Datele colectate din teren de utilajele CLAAS Telematics vor fi prelucrate în aplicația FieldView în rapoarte de recoltare, hărți și înregistrarea digitală a suprafeței lucrate. 

Parteneriatul dintre cele două mărci presupune integrarea informațională completă; informațiile colectate de echipamentele CLAAS Telematics vor putea fi accesate în direct în contul platformei FieldView, fără a mai fi necesar un drive special FieldView. 

Astfel, fermierii vor putea colecta, stoca și analiza cu ușurință datele generate de tehnologia agricolă CLAAS, accesând totodată modelele predictive puse la dispoziție de Climate FieldView.

Acest parteneriat „simplifică procesul, ajutând fermierii din întreaga lume să folosească echipamente digitale pentru a-și crește productivitatea în mod sustenabil” se afirmă într-un comunicat emis de The Climate Corporation – Bayer. 

Se preconizează că în martie 2020 va deveni operațională compatibilitatea dintre FieldView și CLAAS Telematics.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole