Parteneriat strategic între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și compania Rodbun Grup

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și compania Rodbun Grup au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de soluții inteligente în agricultura românească.

„ Ne propunem ca împreună să implementăm proiecte cu finanțare internațională pentru dezvoltarea unor noi soluții în agricultură. Direcția de dezvoltare a acestui parteneriat va fi un mix între păstrarea valorilor naționale prezente în agricultura românească și inovarea sau digitalizarea culturilor într-un mediu ecologic. De asemenea, ne dorim că împreună să specializam un număr cât mai mare oameni pentru acest domeniu, pe toate palierele unde este nevoie de resursă umană calificată”, a declarat Dr. Alexandru Nechifor – Prorector strategii și relații instituționale, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Octavian Petrescu, directorul executiv Robdun, a completat: „Fiind o companie care își propune să genereze o veritabilă revoluție tehnologică în următorul deceniu în farmingul românesc, Rodbun alege absolut natural să se asocieze cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, care face parte din elita academică și de cercetare agricolă din estul Europei. Așteptăm cu nerăbdare să putem aplica ideile inovatoare ale cercetatorilor de aici și să onorăm tradiția creativă a agriculturii românești.”

Parteneriatul dintre Universitate și Rodbun își propune:

-Atragerea de fonduri pentru cercetare în domeniul geneticii semințelor autohtone;
– cursuri de formare profesională atât pentru fermieri, cât și pentru specialiștii din agricultură;
-Dezvoltatrea și implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a culturilor, utilizând un sistem complex de drone, software;
– Producerea și distribuția de îngrășăminte organice, conversia unei suprafețe cât mai extinse la agricultură ecologică.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea de Sud-Est a României, cu 14 facultăți, peste 17500 cursanți anual și extensiuni deschise în Italia, Republica Moldova și Ucraina. În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați iși desfășoară activitatea 34 unități de cercetare, care acoperă domenii multidisciplinare, deschise parteneriatului cu mediul de afaceri.

Rodbun Grup, cel mai mare producător român de sămânță:
– are peste 300 de angajați
– peste 100 milioane euro cifra de afaceri în 2020
– 9 ferme vegetale cu o suprafață totală de aprox 8000 ha
– 39 fitofarmacii
– peste 15000 de clienți individuali.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole