20 ianuarie 2022 - 04:01

Parteneriat important din industria furajelor reinoit intre doua entitati globale

Industriile de furaje din America și Europa, reprezentate de către Asociația Americană pentru industria hranei pentru animale (AFIA) și Federația Europeană a Producătorilor de Furaje (FEFAC), și-au reînnoit parteneriatul care a fost creat pentru a spori cooperarea reciprocă în ceea ce privește producția durabilă de furaje, gestionarea siguranței hranei pentru animale, comunicarea, comerțul și cercetarea preconcurențială. Memorandumul de înțelegere (MOU), semnat în timpul evenimentului FEFAC de 60 de ani, este de așteptat să genereze sinergii semnificative pentru respectivele asociații membre și companiile pentru hrana animalelor, oferind oportunități globale comune de proiecte și parteneriate.

Dezvoltarea soluțiilor pentru industria hranei pentru animale

AFIA și membrii FEFAC recunosc valoarea de unei conduceri comune la nivel global, în parteneriat cu Federația Internațională a Industriei Alimentare (IFIF), pentru a dezvolta soluții pentru industria hranei pentru animale, care contribuie la reducerea impactului asupra mediului, al producției de furaje și animale, promovând în același timp nivelul de gestionare a siguranței hranei pentru animale și biosecuritate. Asociațiile au convenit să exploreze schimbul de informații suplimentare, legate de cercetarea precompetitivă în sprijinul proiectelor comune, maximizând în același timp oportunitățile de comercializare a hranei pentru animale.

Mutați producția de furaje din SUA și din UE la nivelul următor

Președintele și directorul AFIA, Joel G. Newman și președintele consiliului AFIA, Tim Belstra, au făcut următoarea declarație la semnarea Memorandumului de înțelegere:

„Parteneriatul nostru de 15 ani cu FEFAC a fost un model de colaborare la nivel mondial și suntem încântați să ne extindem activitatea împreună. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem conducerea comună, astfel încât să oferim atât membrilor, cât și industriei noastre soluții pentru a aborda provocările viitoare, inclusiv asistarea acestora cu adoptarea de noi tehnologii, dezvoltarea și implementarea celor mai bune practici și continuarea furnizării durabile a consumatorilor cu alegeri dietetice“.

La rândul lor, președintele FEFAC, Nick Major și secretarul general Alexander Döring au precizat:

„Suntem încântați de perspectiva dezvoltării unui parteneriat mai profund și mai cuprinzător cu partenerii AFIA. Cooperarea noastră consolidată va oferi noi instrumente semnificative membrilor și partenerilor, oferind soluții practice pentru a aborda problemele legate de producția de hrană și animale, cum ar fi schimbările climatice, sănătatea animală și bunăstarea acestora. Suntem mândri să reprezentăm campionii eficienței utilizării resurselor lanțului alimentar și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim eforturile membrilor noștri de a mări producția de furaje din SUA și UE la nivelul următor „.