A făcut parte din istoria agriculturii și mai are încă multe de făcut

Ajutor de nădejde al gospodarilor, prieten credincios și docil, ideal pentru petrecerea timpului liber, un bun terapeut pentru persoanele cu nevoi speciale, un ambasador al sportului românesc dar și cel care a scris istoria agriculturii, vorbim despre nobilul animal, calul.

În județul Sibiu, pe Valea Avrigului, Bogdan Matieș, sportiv care a câștigat multe concursuri de echitație, a demarat un concept nou, în urmă cu două decenii. A îmbinat performanța cu creșterea cailor, aducând armăsari de calitate din Germania pentru a îmbunătăți reproducția cailor din România.

Aici, Bogdan, devenit și antrenor între timp, împreună cu soția sa Roxana, le-a deschis  pasionaților un orizont către care au pornit pentru început la pas, apoi la galop și la trap, către o lume care i-a acaparat cu totul.

Dornici să le ofere copiilor o excelentă oportunitate pentru petecerea timpului liber dar și către performanță, mulți părinți își aduc copii la fermă  din Avrig. 

istoria agriculturii„Mă numesc Ștefania, am 14 ani, îmi place foarte mult aici, iubesc caii pentru că sunt prieteni excelenți pentru sport, distracție și agrement. Pe spinarea calului poți face pas, trap, la galop, sărituri, dresaj și antrenamente. Eu împreună cu calul am câștigat multe concursuri de echitație și mulți copii de aici sunt, de asemenea, medaliați în competiții” spune plină de exuberanța o fetiță.

Copiii învață să trăiască alături de animale, le îngrijesc, le hrănesc, le recompensează pentru fiecare execuție și se despart de fiecare dată cu promisiunea că a două zi se vor revedea.

„Aici avem saivanul și grajdurile, locul unde caii dorm noaptea și tot aici vin zilnic copiii noștri pentru antrenamente dar și ca să îngrijească animalele. Tot aici îi primim cu drag pe toți,  începători sau avansați, care vin pentru a descoperi o experiență minunată, o mică aventură, relaxare în aer liber, în șaua unor cai cuminți, pregătiți să facă din orice zi, una de neuitat” spune Roxana Matieș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole