26 mai 2022 - 17:01

Pariuri la curse ilegale de cai, organizate pe drumul comunal

Mai mulți bărbați din judeţele Olt şi Dolj sunt cercetați pentru organizarea de pariuri pe rezultatele unor curse clandestine de cai, desfăşurate pe drumuri publice, scrie Gazeta de Sud.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, au efectuat vineri, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, mai multe percheziții la domiciliile unor bărbați care ar fi organizat şi participat la întreceri cu cai neautorizate pe un drum comunal din Corabia şi ar fi îngreunat sau împiedicat circulaţia. Poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie, dintre care patru la domicilii din judeţul Olt şi unul la o locuinţă din Dolj, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 30 şi 43 de ani, ar fi organizat şi ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracţiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între localităţile Corabia şi Vârtopu, fapt ce ar fi îngreunat sau împiedicat circulaţia celorlalţi participanţi la trafic”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit acestora, în urma percheziţiilor au fost descoperite trei atelaje hipo, trei atelaje de tip sulky şi 12 cabaline, ce au fost lăsate în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor, precum şi sume de bani şi înscrisuri. Polițiștii au ridicat de la domiciliile percheziționate 90.820 de lire sterline şi 11.000 de euro, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Percheziţiile au fost desfăşurate de poliţişti rutieri din Corabia cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale şi ordine publică din Corabia, al luptătorilor SAS din Olt şi Dolj, poliţiştilor din Bechet şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, se precizează în comunicatul IPJ Olt.

În cauză se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine, organizate în alte condiţii decât cele prevăzute de normele legale în vigoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.