Parada tractoarelor! Fermierii l-au intampinat pe Adrian Oros cu tractoarele in strada

Cu tractoarele în stradă! Fermierii din comuna Mihalț, județul Alba, cunoscută drept comuna cu cele mai multe tractoare din România, l-au întâmpinat pe Adrian Oros cum se cuvine la vizita de lucru a acestuia în localitate. Agricultorii și-au scos tractoarele în stradă, ca să se mândrească cu ele în fața ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Numărul mare de utilaje agricole reprezintă un motiv de mândrie pentru fermierii din comună, care spun că dețin supremația la nivel național în acest domeniu. Potrivit lor, aproximativ 1 din 4 locuitori deține un tractor, existând în total peste 600 de tractoare în comuna cu 3.200 de oameni. Potrivit administraţiei locale, Mihalţ deţine recordul naţional în ceea ce priveşte numărul de tractoare raportat la populaţie, informează ziarulunirea.ro.

Cu ocazia vizitei în județul Alba, ministrul agriculturii a inaugurat oficial sediul Primăriei comunei Mihalț, dar a și stat de vorbă cu fermierii și producătorii locali din zonă despre problemele pe care le întâmpină în această perioadă dificilă.

Fermierii din zonă i-au adus în atenție ministrului problemele cu impact mare din zonă, cum ar fi scăderea demografică, pagubele produse de animalele sălbatice, precum și nevoia de fonduri europene pentru dezvoltarea tinerilor fermieri.

De asemenea, Adrian Oros le-a amintit agricultorilor că prin politica agricolă viitoare se va pune accentul pe sprijinirea cu prioritate a formelor asociative, pe procesarea produselor agricole și pe gestionarea eficientă a apei pentru agricultură.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole