Pandemia a redus numarul de tratamente balneare din Romania

Tratamentele balneare au fost reluate în iulie, după o pauză de aproape patru luni, însă teama de îmbolnăvire i-a făcut pe pensionari să renunțe la aceste bilete. Cel puțin așa arata statistica Casei Județene de Pensii Buzău conform căreia în perioada iulie-octombrie au fost emise 1796 de bilete de tratament în stațiunile balneare. Numărul este mult mai mic decât în anii precedenți, însă, dacă o analiză a cifrelor arată că, totuși, în lunile de vară au fost solicitate sejururi , în special pe litoralul românesc.

Astfel, dacă prima serie de plecări, imediat după reluarea tratamentelor , în iulie 2020, au fost la tratament doar 120 de persoane, în plină vară, în luna august, au solicitat bilete de la Casa de Pensii un număr dublu de persoane, pe o serie. Concret, în toată luna iulie, adică în două serii, au fost solicitate 344 de bilete, în timp ce în august au plecat la tratament, în total, tot în două serii, 557 de persoane.

Luna septembrie a adus și mai multe plecă, chiar dacă comparative cu anul trecut mai puține. Concret vorbim de 602 persoane. Iar în ultima serie, programată pentru luna octombrie vor pleca în stațiunile balneoclimaterice 293 de persoane.

Cele mai multe solicitări pentru bilete de tratament sunt pentru staţiunea Sărata Monteoru, mai aproape de casă. Staţiunile din zona de munte se află printre preferinţele persoanelor din judeţul Buzău care beneficiază de bilete de tratament printre care Vatra Dornei, Căciulata.  Sunt opţiuni şi pentru staţiunile cu facilităţi pentru tratament, de pe litoralul românesc cum ar fi cele din Eforie Nord dar și stațiunile cu tradiție cum ar fi Amara sau Băile Felix. Au fost solicitate și Călimănești sau Slănic Prahova.

Autor: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole