Pandemia schimba criteriile – Admitere fără taxă si test grila la USAMV Iași

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a eliminat taxa de înscriere la admiterea din iulie 2020. 

Decizia a fost luată în ședința Consiliului de Administrație din dorința de a veni în sprijinul absolvenților de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăți ale USAMV Iași. Concret, aceștia vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere, în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu explică conducerea universității ieșene.

Totodată, conducerea USAMV Iași a mai decis și eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de COVID 19. Trebuie spus că admiterea la toate domeniile facultăților USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Cei de la universitate declară că este vorba de nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50% și nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea candidaţilor pentru Admiterea la licenţă, din sesiunea iulie 2020, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. 

În aceeași perioadă, 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie. 

- Publicitate -

În perioada, 6 – 20 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură și Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării de către USAMV Iași este de 1315, dintre care 850 locuri sunt finanțate de la buget. 

USAMV Iași oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/

Este important de precizat faptul că studenţii USAMV Iași beneficiază de burse – în țară și în străinătate, de cazare în campusul studențesc format din cămine prevăzute cu săli de bucătărie şi cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii, situate în mai multe regiuni ale țării, precum și de o bază sportivă completă conchide conducerea instituției de învățământ superior ieșean.

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole