Paltformă de gunoi, amenajată cu bani de la Banca Mondială

Despre necesitatea unei platforme de gunoi se vorbește de mult timp, însă numărul celor care au o asemenea investiție la standardele cerute nu este, din păcate, foarte mare.

Un amplu program derulat în ultimii ani prin Ministerul Apelor și Pădurilor a mai diminuat din aceste lipsuri din mediul rural, iar unele primării au accesat banii puși la bătaie prin Banca Mondială. Mărăcineni, comună aflată la doar 3 kilometri de municipiul Buzău, este una dintre ele. După doi ani de lucrări, în 2020, platforma de gunoi este funcțională.

Platforma de gunoi de la Mărăcineni are 2500 de metri pătrați, ziduri betonate și bazin pentru fracție lichidă. Capacitate de depozitare este  de 300 de metri cubi, suficientă să deservească întreaga comunitate, fermele și microfermele din comună. Investiția totală s-a ridicat la 1,8 milioane de lei, iar avantajele sunt numeroase.

Primarul Constantin Dumitru spune că pânza freatică este foarte aproape, iar în trecut, pe când oamenii depozitau gunoiul de grajd la voia întâmplării, au existat probleme serioase cu apa din sate. Din martie 2020 însă platforma a devenit funcțională așa că acum oricine are nevoie are unde să depoziteze gunoiul corect.  

Edilul comunei Mărăcineni spune că nu este greu să faci o asemenea investiție în comună, partea cea mai dificilă fiind birocrația.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole