Arșița a provocat mari pagube! Zeci de hectare de grâu și alte sute de hectare de vegetație, distruse în incendii

video
play-rounded-fill

Astfel, în județul Vaslui, 15 hectare cultivate cu grâu şi peste 20 de hectare de mirişte au ars, luni după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit în comuna Buneşti-Avereşti.

La faţa locului a intervenit Secţia de pompieri Huşi, cu două autospeciale de stingere cu apă, un ofiţer şi opt subofiţeri, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe aproximativ 35 hectare de grâu şi mirişte, precum şi la nivelul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu peste 35 tone grâu. Incendiul se manifesta cu violenţă şi exista riscul de propagare la o pădure din apropiere. După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars un autocamion încărcat cu circa 38 tone grâu, aproximativ 15 hectare cultivate cu grâu şi peste 20 hectare de mirişte. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui,.

Tot luni după-amiază, câteva zeci de hectare de grâu și miriște au ars într-un incendiu din comuna Devesel, județul Mehedinți (vezi video).

În acest weekend, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 36 de incendii, 33 dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza a 14 unităţi administrativ teritoriale: Corcova, Eșelnița (2), Gruia (2), Husnicioara, Pădina (3), Pristol (2), Punghina, Rogova(3), Stângăceaua, Strehaia(2) Șimian (4), Șișești, Vânju Mare (7) și Vânjuleț (3).

Pompierii militari au depus eforturi susţinute pentru limitarea și stingerea acestor incendii, care au cuprins peste 250 de hectare de vegetație uscată și miriște, informează ISU Mehedinți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole