Pagube de peste 160 milioane din cauza secetei la Buzău

Pierderile agricultorilor buzoieni sunt enorme, iar dovada o reprezintă cifrele prezentate vineri de Comisia pentru Situații de Urgență. Nu mai puțin de 70.000 de hectare cultivate cu grâu, orz, orzoaică, rapiță, triticale, ovăz, secară, mazăre, și lucernă au fost distruse de seceta din această primăvară. În total pierderile se ridică la peste 162 milioane de lei.

”Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a condus vineri ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ședința s-a desfășurat în sistem audio conferință, în cadrul acesteia fiind prezentat raportul de evaluare a pagubelor la culturile agricole din 54 de comune din județul Buzău, produse ca urmare a fenomenului de secetă pedologică. Cele mai mari pagube s-au înregistrat la culturile de grâu, urmate de cele la orz”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău

Cele mai mari pierderi s-au înregistrat la grâu, unde valoarea totală se ridică la 125 de milioane de lei. La rapiță și orz s-au , valoarea pagubelor este aproape egală aproximativ 15 milioane de lei.

”O sinteză a constatărilor făcute în teren de către specialiști va fi înaintată către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale astfel încât fermierii să fie despăgubiți în cel mai scurt timp”, promite prefectul Leonard Dimian.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole