21 aprilie 2021 - 02:40

Pagube de MILIOANE in urma precipitatiilor din luna iulie

A plouat în două săptămâni cât pentru un întreg sezon, iar precipitațiile abundente au lăsat în urma lor pagube de milioane. În total, estimările Prefecturii arată că este nevoie de aproape 12 milioane de lei pentru a repara ce au distrus ploile din perioada 11-26 iunie.

”Precipitațiile căzute în județul Buzău au condus la afectarea infrastructurii județene și locale, prin eroziuni de mal, formarea de șanțuri, spălare de balast, afectarea unui pod și a podețelor, îngreunând circulația rutieră și izolând temporar unele localități. Lucrări urgente de intervenție sunt necesare la podul de pe DJ 102F care traversează pârâul Slănicel, în comunele Chiliile, Tisău, Bozioru, Calvini, Scorțoasa, Măgura, Cislău, Cernătești, Beceni, Mânzălești, Brădeanu, Breaza, Cozieni, Buda, Vernești, Unguriu, Năeni, Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, sătești, podețe tubulare”, a constatat Prefectura Buzău.

Pagubele trebuie remediate de urgență, însă, Prefectura nu dispune de sumele necesare motiv pentru care a cerut bani de la Guvern.

”Comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului s-au deplasat la fața locului și au constatat pagubele produse de precipitații în județul Buzău și au concluzionat că este nevoie de resurse financiare pentru execuția de lucrări de refacere a infrastructurii.  În cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind evaluarea pagubelor produse de precipitații la infrastructura județeană și locală”, a transmis Prefectura Buzău.

Instituția Prefectului a înaintat documentația necesară către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru a acorda un sprijin financiar în valoare de 11.500.000 lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Autor: Marilena Dinu