PAGUBE DE 15.000 DE EURO ȘI 12 PERSOANE REȚINUTE DIN CAUZA UNOR FRAUDE CU PRODUSE ALIMENTARE

Poliţiştii din Călăraşi au ridicat aproximativ 15.000 de euro şi au reţinut 12 persoane în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de TVA şi spălare de bani.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 33.500 de lei şi 6.630 de euro şi s-au instituit măsuri asiguratorii, în valoare de 14.000.000 de lei. Poliţiştii au reţinut 12 persoane bănuite în cauză, pe care le-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând a fi prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de patru persoane cercetate în acelaşi dosar.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale au efectuat, miercuri, 43 de percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit documentaţie falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăţi comerciale de tip ‘fantomă’ din afara statului român (Bulgaria şi Cipru), potrivit AGERPRES.

Astfel, aceştia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau ‘la negru’ pe teritoriul României, eludându-se în acest fel TVA-ul datorat bugetului de stat.

„Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 14.500.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 65.000.000 de lei”, precizează IGPR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole