18 aprilie 2021 - 18:01

Pădurarii au plecat la cules de… ghinde

Reprezentanții Direcției Silvice au început pregătirile pentru campaniile viitoare de împăduriri astfel că, în această perioadă, iau la pas pădurile de foioase din județ pentru strânge semințele (ghinde și nu numai) din care vor răsări viitorii puieți. 

Într-o postare pe pagina de Facebook, pădurarii buzoieni au anunțat cum decurge culesul ghindelor. Cu multă răbdare, oamenii culeg micuțele semințe dintre frunzele arămii.Alături de informațiile prețioase, pădurarii au posta, pe contul de Facebook, și imagini inedite din timpul culesului care se desfășoară în Vintilă Vodă.

“Colegii noștri de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează în această perioadă ghinde de gorun și jir de fag, semințe care vor fi semănate în Pepiniera Silvică Simileasca, pentru a obține puieții forestieri necesari în campaniile de împăduriri derulate de Direcția Silvică Buzău. Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează anual circa 350 de kg semințe de fag și gorun din pădurile administrate.”

Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 ha păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 ha păduri aflate în alte forme de proprietate.

Direcția Silvică Buzău administrează 84.880 ha păduri, din care 66.727 ha păduri de stat.

Colegii noștri de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează în această perioadă ghinde de gorun și jir de fag, semințe care vor fi semănate în Pepiniera Silvică Simileasca, pentru a obține puieții forestieri necesari în campaniile de împăduriri derulate de Direcția Silvică Buzău.
Ocolul Silvic Vintilă Vodă recoltează anual circa 350 de kilograme semințe de fag și gorun din pădurile administrate.

Jirul este fructul fagului și este o achenă, având forma de cupă ghimpoasă, care conține două sau trei semințe, iar ghinda este fructul gorunului.

Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 hectare păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Romsilva – Directia Silvica Buzau administrează 84.880 hectare păduri, din care 66.727 hectare păduri de stat.