Respecți noile reguli sau ești EXPROPRIAT! Pactul Verde European generează măsuri extreme

Guvernul de la Haga avertizează că nu exclude varianta exproprierii fermierilor care nu îşi transformă fermele pentru ca acestea să fie mai sustenabile, conform regulilor impuse de Pactul Verde European, informează AFP.

În sprijinul îndeplinirii acestor cerințe, autoritățile Olandeze vor să aloce 25 de miliarde de euro până în 2035 pentru a reduce în sectorul agricol emisiile de azot, un gaz de seră emis în special de îngrăşăminte şi dejecţiile animale.

Fermierii trebuie ajutați sa practice o agricultură extensiva, să se reconvertească profesional, să adopte soluții inovative sau să se mute, în cazul în care o fermă este amplasată în apropiere de o zonă naturală.

Agricultura olandeză generează 16% din emisiile de gaze cu efect de seră. Deși politica restrictivă nu menționează și măsuri în ceea ce privește reducerea de efective în sectorul zootehnic, fermierii se simt împovărați de noile norme care cer din ce în ce mai multe investiții. Un exemplu ar fi investiția în neutralizarea grajdurilor, halelor și abatajelor din punct de vedere climatic.

„Fermierii văd foarte bine schimbările climatice, văd ceea ce trebuie făcut şi vor să îşi aducă contribuţia dar asta are un cost. Noi suntem în starting-block-uri, dar trebuie şi ca societatea şi mediul politic să facă această tranziţie posibilă”, subliniază preşedintele celui mai puternic sindicat al fermierilor din Olanda (LTO), Sjaak van der Tak, citat și de G4Media.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole