PAC: 434 milioane EUR vor fi rambursate fermierilor europeni

La 25 noiembrie 2020, Comisia Europeană a adoptat un regulament care permite statelor membre să ramburseze fermierilor europeni 434 milioane EUR. Această sumă a fost dedusă inițial în cursul anului bugetar 2020 din plățile directe ale fermierilor în cadrul politicii agricole comune (PAC) pentru a crea așa-numita rezervă de criză agricolă din acest an.

Deoarece rezerva de criză nu a fost utilizată în exercițiul financiar 2020, sumele deduse din plățile directe din acest an pot fi rambursate fermierilor de către statele membre începând cu 1 decembrie 2020.

Conceptul de rezervă pentru criza agricolă și mecanismul de rambursare a acesteia au fost convenite în reforma PAC din 2013. A fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. Deducerea se aplică numai sprijinului pentru venituri peste 2.000 EUR și nu se aplică încă Croației pentru anul bugetar 2020. Acest lucru se datorează procesului de introducere treptată a nivelurilor de sprijin post-aderare la UE. Pentru Croația, aderată la uniune în 2013, sprijinul pentru venit în cadrul PAC nu este încă complet introdus.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole