Oros și echipa sa ministerială, acuzați de neprofesionalism și rea-credință

Ca urmare a precizărilor făcute de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, joi, 3 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, prin care acesta îi acuza pe experții europeni pentru eliminarea irigațiilor din PNRR pe motiv de neînțelegere a propunerii, șeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian-Ionuț Chesnoiu, îl atacă din nou pe oficialul guvernamental.

Într-o postare pe Facebook, Chesnoiu îl acuză pe șeful MADR de incapacitate de a elabora proiecte fezabile, dar și de rea-credință și neprofesionalism pentru blocarea proiectului de reabilitare a Canalului Siret-Bărăgan.

„Adrian Oros, așa-zisul ministru al Agriculturii, invocă faptul că neînțelegerea experților europeni a propunerilor României pentru modernizarea infrastructurii de irigații a dus la eliminarea acestor investiții din PNRR. În realitate, doar incapacitatea lui și a echipei pe care o conduce de a elabora proiecte fezabile a făcut ca la Bruxelles să nu poată susține cu argumente finanțarea extinderii infrastructurii de irigații.

„Am afirmat și în Parlamentul României: cu bună știință, neprofesionalism și rea-credință, ministrul Adrian Oros a blocat proiectul canalului Siret-Bărăgan, anulând în 2020 procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic, care ar fi făcut posibilă finanțarea prin PNRR a acestui important proiect. Fermierii așteptau cu nerăbdare să vadă cum promisiunile electorale sunt puse în practică. Adrian Oros se ascunde însă după false argumente. (…) Cum explică fermierilor aceste «scăpări», știut fiind faptul că marea problemă a acestora este legată de secetă? Doar aruncarea vinei către Cristian Ghinea, nu îl disculpă!

„I-am spus direct la moțiunea simplă îndreptată împotriva sa că nu va fi capabil să finanțeze irigațiile prin PNRR și i-am solicitat să se oprească din minciuni și promisiuni deșarte adresate fermierilor! Din păcate, monstruoasa coaliție din care face parte l-a salvat atunci, dar nu a reușit să salveze și agricultura românească de cel mai mare dăunător!”, a scris Chesnoiu pe Facebook, joi, 3 iunie 2021.

„M-am abținut să vorbesc despre PNRR”

În cadrul conferinței de presă din aceeași zi, șeful de palatul din Carol I, nr. 2-4, Nechita-Adrian Oros, a afirmat că și-a dorit să vină cu explicații cu privire la eșecul finanțării irigațiilor prin PNRR, tocmai pentru a le răspunde criticilor care i-au vizat pe cei din MADR și din ANIF, care „au muncit zi lumină şi anul trecut şi anul acesta” pe aceste proiecte.

„M-am abţinut să vorbesc despre PNRR în această perioadă, dar am comentat acum, după ce unii care nu nimic de a face cu PNRR din agricultură nu s-ar fi exprimat în aceste zile incriminând incompetenţa oamenilor din MADR sau a celor de la ANIF.

Eu vă spun că am fost aici cu ei şi au muncit zi lumină şi anul trecut şi anul acesta, iar proiectele pe care le-am trimis au fost cât se poate de verzi şi de digitale şi cât se poate de actuale”, s-a disculpat ministrul Agriculturii în cadrul conferinței de presă de joi, 3 iunie 2021, anulată nejustificat, anterior, în ziua de miercuri, 2 iunie 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole