17 octombrie 2021 - 13:40

Cornul și laptele copiilor va merge către „alte entități”, declară Oros

Întrebat despre ce se va întâmpla cu programul ”Cornul și laptele” desfășurat în școli care, conform unei noi HG se v-a schimba începând de anul acesta, Adrian Oros a afirmat că:

„Programul Cornul și laptele era unul deja finanțat prin Ministerul Agriculturii, dar sarcina de a distribui acele produse le au consiliile județene și inspectoratele școlare. Noi vom finanța în continuare acel program tocmai pentru a păstra și a respecta contractele cu furnizorii. Sunt bani europeni.

Produsele trebuie să ajungă, fie la copii, fie la cei care gestionează la nivel local, astfel încât să se poată redistribui către alte entități, spitale, centre de carantină. Legislația a fost modificată în așa fel încât să ne pliem pe realitatea de astăzi, pe evoluția Covid-ului”.

Fiind un program în derulare finanțat din bani europeni, Ministrul Adrian Oros afirmă că produsele de tip lapte și corn vor fi redirecționate de către oficialii locali acolo unde acestea sunt necesare: ”nu putem să oprim și să pornim programul în funcție de școliile închise sau deschise, sau să-l modificăm săptămânal, din acest motiv am venit cu o flexibilitate, dând posibilitatea celor care implementează programul să valorifice aceste produse”, a mai afirmat ministrul Adrian Oros.