OROS: Sa NU mai exportam materie prima si sa importam produs finit. Asa ne EXPORTAM SUBVENTIA

Aflat in vizita in judetul Arges, Adrian Oros, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale impreuna cu Robert Chioveanu, presedintele A.N.S.V.S.A. au luat la bani marunti institutiile de profil din subordine, dar au avut si mai multe deplasari de lucru si intalniri cu fermierii. 

Prima oprire a fost la Rociu, o comuna din sudul judetului, acolo unde s-a vizitat o ferma de crestere a bovinelor din rasa Angus. Pe langa aceasta s-au deplasat si in Urbea Basarabilor, la Curtea de Arges, unde au avut trecute in program vizite la firme de procesare produse alimentare.

S-au purtat discutii si la sediul prefecturii, acolo unde s-au punctat cateva lucruri de perspectiva referitoare atat la anul agricol in curs, cat si la sprijinul de care este nevoie pentru sustinerea agriculturii in general.

„Un proiect important pentru noi este cel prin care dorim formarea unei retele de colectare, depozitare si distributie a produselor alimentare. Dorim de asemenea, sa dam posibilitatea edililor locali sa poata achizitiona de la producatorii din zona tot ce au nevoie, de aceea am modificat legea achizitiilor publice. Asa sprijinim producatori locali”, a spus Adrian Oros.

„In noul program strategic vom incerca sa favorizam pe cei care sunt producatori si procesatori, astfel incat sa nu mai exportam materie prima si sa importam produs finit. Practic, asa noi ne exportam subventia, acesti bani trebuie sa ramana in tara”, a mai spus la Pitesti, Adrian Oros, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole