15 aprilie 2021 - 11:31

Oros: ”Prelungim perioada de depunere a cererilor APIA”

În urmă cu puțin timp a avut loc audierea miniștrilor din guvernul Orban III. Cei aflați în autoizolare au fost audiați prin videoconferință. Adrian Oros, ministrul propus la Agricultură, a primit aviz pozitiv.

Deși audiereile au fost realizate într-un timp extrem de scurt, Oros a făcut o serie de precizări importante pentru fermierii români.

Ministrul propus la Agricultură a precizat că a făcut către Comisia de agricultură demersuri pentru a prelungi perioada de depunere a cererilor APIA cu încă o lună, iar azi dimineață, cererea a fost aprobată. Astfel, dacă situația în privința COVID-19 se înrăutățește și va fi nevoie de oprirea temporară a depunerii cererilor, fermierii vor avea în continuare timp suficient să se încadreze în termen și să nu piardă banii. 

Acesta a precizat, în deschiderea audierilor, că și-a făcut testul pentru coronavirus, iar rezultatul este negativ. În contextul pandemiei de coronavirus, au fost demarate proceduri de lucru atât pentru angajații Ministerului, cât și pentru diferitele compartimente din subordine. Împreună cu ANSVSA, au fost elaborate proceduri pentru cei care activează în industria alimentară.

Ministrul a mai menționat că fermierii nu mai sunt nevoiți să se ducă la primării pentru a-și elibera adeverințele, pentru că primăriile vor trimite direct adeverințele către APIA.

De asemenea, Oros a subliniat că autoritățile se ocupă de asigurarea stocurilor de alimente pentru cei aflați în carantină.