25 mai 2022 - 01:47

Ministrul Oros nu se teme de Cîțu! ”Pe mine nu m-a făcut mama ministru”

Congresul în care se va alege viitorul președinte al Partidului Național Liberal se apropie cu pași repezi, iar cursa dintre Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu este una strânsă. Adrian Oros a rămas singurul ministru PNL din actualul Guvern care și-a exprimat public susținerea față de Ludovic Orban, și există speculații conform cărora acesta ar putea fi înlăturat de la șefia Ministerului Agriculturii în cazul unei victorii a lui Cîțu.

Cu toate acestea, șeful MADR spune că nu se teme de o eventuală remaniere.

”Mie nu îmi este frică decât de Dumnezeu și cred că așa este normal ca orice bărbat, orice liberal, să nu îi fie frică de deciziile pe care le ia. N-am făcut nimic de care să îmi fie frică. Pe mine mama nu m-a făcut ministru. Eu, atâta vreme cât am fost numit în această poziție, încerc să îmi fac datoria cât mai bine și asta pot să aprecieze alții, dar eu am ce face. Nu m-am născut ministru și nu vreau să mă pensionez ministru. Încerc să îmi fac treaba cât sunt aici. Dacă la un moment dat nu o să mai fiu aici, chiar am ce face. Deci nu îmi e frică”, a precizat Oros într-un interviu pentru ”Servus, Cluj”.

Potrivit ministrului agriculturii, relația lui cu premierul Cîțu nu s-a schimbat de la anunțarea candidaturii acestuia, însă nu același lucru se poate spune și despre relația șefului MADR cu alți lideri din PNL. Conform lui Oros, comunicarea între cele două tabere din partid s-a răcit în ultima vreme, însă lucrurile vor reveni la normal după încheierea alegerilor interne.

”Relația între mine și premier nu s-a schimbat de când premierul și-a anunțat candidatura la președinția partidului. Este o relație instituțională, normală, corectă. Cel puțin până acum nu am simțit o schimbare din partea premierului. Din partea celor din jurul premierului sau celor care vor să îl influențeze pe premier, sigur, este altceva. Aici, la Guvern, trebuie să ne facem treaba ca echipă, fiecare are treaba lui, iar la Congres fiecare va vota după cum crede, iar eu voi fi alături de Ludovic Orban și nu trebuie să îmi fie frică de așa ceva”, a mai precizat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.