12 mai 2021 - 19:57

Oros, despre plafonare: “Un subiect fierbinte, dar nu este luata o decizie”

Plafonarea este un subiect intens dezbătut în ultimele luni, existând multe păreri atât pro, cât și contra. O decizie definintivă, însă, nu este luată deocamdată privind acest subiect, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cuvântul de deschidere în cadrul Adunării generale a Membrilor Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), la Târgu Mureș.

”Plafonarea este un subiect fierbinte, dar nu este luată o decizie. Eu sprijin ferma de familie și vreau să fie puternică, dar nu îi uit nici pe marii fermieri”, a spus Oros în fața fermierilor.

Șeful MADR a mai vorbit și despre problema deficitului, care a depășit un miliard de euro, dacă vorbim de produsele alimentare importate. Potrivit ministrului, politica României este una deficitară, deoarece ”exportăm subvenții în felul acesta”. Spre exemplu, Oros a precizat că exportăm grâu și importăm făină, exportăm animale vii și importăm carne procesată.

Reamintim că astăzi are loc Adunarea generală a Membrilor Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR). În cadrul adunării, Claudiu Frânc a fost reales în funcția de președinte al FCBR. Astfel, fermierul a câștigat cel de-al treilea mandat în fruntea federației.

Echipa AGRO TV este prezentă la eveniment și vă va ține la curent cu toate noutățile.