Oros, despre plafonare: “Un subiect fierbinte, dar nu este luata o decizie”

0 120

Plafonarea este un subiect intens dezbătut în ultimele luni, existând multe păreri atât pro, cât și contra. O decizie definintivă, însă, nu este luată deocamdată privind acest subiect, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cuvântul de deschidere în cadrul Adunării generale a Membrilor Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), la Târgu Mureș.

”Plafonarea este un subiect fierbinte, dar nu este luată o decizie. Eu sprijin ferma de familie și vreau să fie puternică, dar nu îi uit nici pe marii fermieri”, a spus Oros în fața fermierilor.

Șeful MADR a mai vorbit și despre problema deficitului, care a depășit un miliard de euro, dacă vorbim de produsele alimentare importate. Potrivit ministrului, politica României este una deficitară, deoarece ”exportăm subvenții în felul acesta”. Spre exemplu, Oros a precizat că exportăm grâu și importăm făină, exportăm animale vii și importăm carne procesată.

Reamintim că astăzi are loc Adunarea generală a Membrilor Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR). În cadrul adunării, Claudiu Frânc a fost reales în funcția de președinte al FCBR. Astfel, fermierul a câștigat cel de-al treilea mandat în fruntea federației.

Echipa AGRO TV este prezentă la eveniment și vă va ține la curent cu toate noutățile.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult