30 iulie 2021 - 06:29

Oros: ”Continuam toate programele de sprijin aflate in derulare”

În ediția de ieri a emisiunii ”Agricultura la Raport”, transmisă chiar de la INDAGRA, Ovidiu Ghinea l-a avut invitat pe Adrian Oros, ministrul desemnat al Agriculturii. Realizatorul AGRO TV l-a ”descusut” pe viiorul șef de la agricultură, pentru a afla cât mai multe detalii despre ce urmează să se întâmple în acest sector în perioada următoare.

Astfel, Adrian Oros a ținut să sublinieze că, dacă va fi învestit, va continua toate programele de spijin pentru agricultori aflate în derulare.

”Și în comisia parlamentară, acesta a fost primul punct pe care am ținut să îl subliniez: continuarea programelor naționale de sprijin pentru agricultori care sunt aflate în derulare, care sunt legiferate prin acte normative în Parlamentul României și care au acordul Comisiei Europene. Trebuie să spun, însă, că sunt foarte multe programe care nu sunt în derulare, au fost aruncate pe piață de către domnul Daea și conducerea ministeului, au creat anumite așteptări, dar nu sunt în derulare. Mă refer la cele legate de zona montană, unde sunt 8 programe care au rămas doar scrise, dar nu sunt în derulare. (…) Eu sunt convins că noi trebuie să sprijinim exact acele sectoare de activitate unde avem condiții, unde sunem competitivi”, a precizat ministrul desemnat.

Mai mult, ca o primă măsură care trebuie implementată, Oros a subliniat importanța Camerelor Agricole.

”Am spus-o de 3 ani și suțin în continuare faptul că implementarea legii privind camerele agricole este una din soluții, în așa fel încât, în fiecare județ, să avem o entitate privată care să reprezinte cu adevărat interesele agricultorilor și a celor din industria alimentară. Eu cred că aceste camere agricole, dacă avem grijă să le creștem, pot încet-încet să preia atribuțiile Direcțiilor Agricole. Doar în România mai avem aceste entități. Peste tot pe unde există agricultură performantă, discutăm de Camere Agricole, care pot oferi consultanță și care reprezintă toate interesele agricultorilor din acea zonă. Este prima măsură pe care eu aș vrea să o iau”, a mai spus ministrul desemnat, în direct la AGRO TV.