15 iunie 2021 - 06:50

OROS anunta o noua masura! 100 MILIOANE EURO pentru angajarea tinerilor in agricultura

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat o nouă formă de sprijin la care se lucrează, dedicată creării locurilor de muncă și angajării tinerilor în agricultură. Pentru această măsură, sprijinul acordat este în valoare de 100 de milioane de Euro. Măsura are ca scop facilitarea la piața locurilor de muncă a tinerilor. Potrivit oficialului, aici este condiționată vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, cu scopul de a încuraja angajatorii să își recruteze personal din această categorie. 

„Ne referim aici, în primul rând, la acei care termină fie licee, fie facultăți de specialitate. Asta a fost interesul nostru să intrăm în această schemă cu cei de la Ministerul Fondurilor Europene, dar nu se va rezuma doar la cei care au studii în domeniu”, a declarat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a oferit câteva detalii din fișa la care lucrează împreună cu Ministerul Fondurilor Europene. Angajatorii vor putea primi sprijin public nerambursabil acordat în această măsură de promovare a angajării tinerilor în valoare de:

  • maxim 75% din salariu, plus contribuții pentru acei angajați care au fost recrutați pentru un post pentru care au studii de specialitate
  • până la 50% pentru cei care au fost recrutați pentru un post unde nu au studii de specialitate

Așadar, banii vor fi alocați în felul următor:

  • cei fără studii vor beneficia de 350 de Euro pe lună
  • cei cu studii medii 500 de Euro pe lună
  • cei cu studii superioare 750 de Euro pe lună

„O să încercăm în zona rurală și, în primul rând, la fermieri să-i încurajăm să folosească această schemă, să angajeze oameni care au pregătire de specialitate. În primul rând absolvenți ai facultăților din domeniu, iar sumele respective cred că sunt suficient de motivante în așa fel încât să îi ajute să angajeze acești oameni. Pentru că una din problemele principale, nu numai ale agriculturii, din România este lipsa forței de muncă. Eu cred că această măsură activă este binevenită pentru fermierii și angajatorii din domeniul agricol și industria alimentară”, a conchis Adrian Oros, în cadrul Conferinței de presă susținută la sediul MADR.