Oros anunta modificari la Programul Tomata! Productie minima: 3 tone/1.000 mp

Programul Tomata va suferi mai multe modificari in acest an. Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că, în loc de 31 mai, cum fusese anunțat inițial, termenul-limită pentru valorificarea roșiilor, a fost prelungit pentru data de 15 iunie, inclusiv. Totodată, cantitatea minimă ce trebuie valorificată cu acte crește de la 2 tone la 3 tone pentru suprafața minimă de 1.000 de metri pătrați.

Șeful MADR le-a mai dat o veste bună cultivatorilor de roșii. Dacă în prezent, proiectul de Hotărâre de Guvern prevede sprijin doar pentru cultura de tomate din Ciclul I, la rectificarea bugetară de la mijlocul anului, actul normativ va fi actualizat astfel încât și cultivatorii cu ciclu II să acceseze ajutorul de minimis.

În schimb, plata de 3.000 de euro pe exploatație, nu mai este asigurată fermierilor. Adrian Oros a explicat că suma de 3.000 de euro, cu cuantumul ei în lei, devine o plată maximală, astfel încât din bugetul alocat programului de minimis pentru tomate să reușească să acceseze sprijin financiar cât mai mulți cultivatori. În cazul în care numărul beneficiarilor va fi mai mare, suma se va recalcula astfel încât toți producătorii să primească banii. În acest fel, ministerul vrea să susțină cultivatorii care chiar vor să producă tomate pe termen lung, nu pe cei care o fac doar pentru a primi ajutorul din partea statului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole