3 decembrie 2021 - 15:46

Oros: Ajutorul de stat pentru motorina nu a fost platit din trimestrul doi

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a anunțat într-o conferință de presă susținută la Botoșani că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit decât pentru primul trimestru al acestui an.

Potrivit AGERPRES, ministrul a mai precizat că restanţele la plata subvenţiilor la motorină se ridică la aproape 400 de milioane de lei.

„Am început o evaluare la nivelul ministerului, cum era şi normal. Şi legea ne obligă ca, la sfârşitul fiecărui an, instituţiile publice să facă o evaluare privind capacitatea administrativă. (…) Nu am rezultatele finale pentru foarte multe, dar am găsit mici grenade lăsate peste tot. În primul rând, am constatat că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit din trimestrul doi. Practic, mai avem de alocat aproape 400 de milioane de lei, necesarul de plată pentru trimestrul doi şi trimestrul III. S-a plătit doar trimestrul I”, a declarat Adrian Oros, citat de AGERPRES.

Întrebat dacă există fondurile necesare pentru acoperirea plății restanțelor, ministrul Agriculturii a răspuns că, în acest moment, nu există, însă Guvernul se va îngriji șă existe.