Oros a facut anuntul: Au fost lansate doua submasuri de sprijin pentru fermieri cu un buget de peste 8 milioane EURO

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat că ministerul va continua cu măsurile de sprijin în această perioadă pentru fermieri și producători din sectorul agroalimentar. Din cauza fenomenelor climatice nefavorabile și alte evenimente catastrofale în agricultură, au fost lansate două submăsuri de sprijin pentru fermieri cu un buget cumulat care depășeste opt milioane de euro.

„Lansăm două submăsuri: submăsura 5.1 care se referă la sprijin pentru investiţiile în  măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastofale probabile și pentru beneficiari publici. Plafonul este de 4.750.000 euro (patru milioane șapte sute cincizeci euro), unde acești beneficiari pot să își procure instalații de dezinfecție, autoutilitare pentru probe și dotarea laboratoare și camere frigorifice”, a declarat Adrian Oros în cadrul conferinței de presă.

Măsura are un plafon maxim de 100.000 de euro pe proiect, respectiv în cazul camerelor frigorifice maxim 200.000 de euro pe proiect. Și beneficiarii privați ai acestei măsuri au destinată o sumă de 8,2 milioane euro, fiecare proiect beneficiind de o sumă maximă de 250.000 de euro.

De asemenea, submăsura 5.2 – Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale. Suma alocată este de 3,6 milioane euro, iar plafonul maxim pentru fiecare proiect este de 200.000 de euro.

Cei care sunt în forme asociative, cheltuielile eligibile sunt 100% (sută la sută), iar pentru beneficiarii publici sprijinul este de 80%  din totalul cheltuielilor eligibile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole