ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU SPRIJINIREA FERMIERILOR CARE VOR SĂ IA CREDITE CU DOBÂNZI REDUSE

Mministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat pentru AMOS News, că Guvernul va emite o ordonanță de Urgență care va sprijini fermierii în accesarea fondurilor bancare cu dobânzi reduse și garanții din partea statului.

Ordonanța se va adresa doar fermierilor care doresc sa cumpere teren, să folosească creditele ca un capital de lucru sau pentru investitii.

„Într-un plafon de pana la 3 milioane euro, statul vine pana la 80 la suta din garanțiile cerute de banca. In cazul cumpărărilor de terenuri, diferența de 20 la suta o reprezintă terenurile cumpărate. Vor fi condiții facile de împrumut cu până la 2 la sută dobânda peste ROBOR si comisionul de garantare scăzut de la 3,8 pana la 2. Acest act normativ a fost discutat cu băncile, au fost invitate 10 banci la minister si am discutat personal cu reprezentanții acestora care au apreciat acest act normativ si au fost de acord, urmând sa facem convențiile necesare cu Fondul de Garantare si băncile, pentru operationalizare”.

Ministrul Daea a amintit si de ordinul prin care au fost stabilite conventii intre Agentiile de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si banci, pentru acordarea de credite pentru lucrari. Totodata, Petre Daea a explicat deschiderea bancilor catre astfel de credite prin faptul ca Ministerul Agriculturii ruleaza, prin institutiile bancare, peste 3,2 miliarde de euro anual.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole