Nou ORDIN MADR pentru restructurare/reconversie a plantațiilor viticole. Termene și condiții

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus vineri în dezbatere publică, pe site-ul instituției, proiectul de ORDIN privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.508/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023.

Actul normativ prevede, printre altele că pentru perioada de programare 2019-2023, planurile individuale se depun în sesiune continuă la DAJ și a municipiului București, dar nu mai târziu de data de 17 august 2022 inclusiv, iar cererile de finanțare se depun în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării planurilor individuale la sediile centrelor județene ale APIA, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022 inclusiv.

De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, termenul limită pentru implementarea integrală de către beneficiari a programelor de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole aferente Programului Național de Sprijin 2019-2023 este 31 iulie 2023 inclusiv, iar efectuarea plăților de către APIA se realizează până la 15 octombrie 2023 inclusiv.

Actul normativ mai stipulează că, prin excepție de la prevederile subpct. 4.4, termenul limită pentru implementarea integrală prevăzut la subpct. 4.4 se extinde la 31 iulie 2025 inclusiv, cu condiția ca aceste programe să fi fost implementate parțial până la 15 octombrie 2023 inclusiv și cheltuielile efectuate să reprezinte cel puțin 30 % din totalul cheltuielilor planificate, iar efectuarea plăților aferente implementării integrale a programelor de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole se realizează de către APIA până la 15 octombrie 2025 inclusiv.

Instituțiile și cetățenii interesați de programele de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole pot consulta proiectul de ORDIN integral pe site-ul MADR și pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail:politici.agricole@madr.ro.
„Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului”, menționează reprezentanții MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole