Ordin MADR: Ajutor de minimis de 70.000 EURO/beneficiar

Minsiterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în consultare publică un proiect de Ordin de ministru, pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1731/ 2015 privind instituirea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici din spaţiul rural pentru înfiinţarea şi dezvoltarea activităţilor economice neagricole.”

Astfel, fermierii sau beneficiarii care vor accesa anul acesta submăsurile 6.2 și 6.4 din PNDR pot solicita acest ajutor de minims, prin care vor beneficia de sume de până la 70.000 euro.

Potrivit Ordinului MADR, obiectivele schemei sunt următoarele:

  • diversificarea economiei rurale şi crearea de alternative ocupaţionale prin creşterea numărului de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul neagricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural, conform fişelor tehnice ale sm 6.2 şi 6.4;
  • încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor meşteşugăreşti tradiţionale și de producție;
  • digitalizarea activităților din mediul rural;
  • încurajarea acțiunilor de protecție a mediului
  • absorbţia de forţă de muncă neremunerată, excedentară, din agricultură;
  • eradicarea sărăciei şi dezvoltarea economică a zonelor rurale.

Cuantumul maxim al sprijinului acordat prin submăsura 6.2 este de:

  • 70.000 euro/proiect în cazul activităţilor productive;
  • 50.000 euro/proiect în cazul altor activităţi neagricole.

În ceea ce privește submăsura 6.4, potrivit Ordinului, intensitatea sprijinului se poate majora la 90% pentru solicitanţii care desfăşoară activităţi de producţie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole