ORDIN ANSVSA pentru crescătorii de capre și oi! Modificări de ULTIMĂ ORĂ

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un nou Ordin privind procedura de autorizare sanitar – veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 2 mai 2022 și intră în vigoare la 10 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, crescătorii de oi și capre care sunt persoane fizice pot să solicite autorizarea punctelor de sacrificare a animalelor în ferme.

”La articolul 5 din Norma sanitar – veterinară privind procedura de autorizare sanitar – veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă și/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

prin excepție de la prevederile lit. e) și lit. f), în cazul punctelor de tăiere la nivelul fermelor care aparțin persoanelor fizice, documentația va cuprinde copia atestatului de producător și copia carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol în locul copiei certificatului unic de înregistrare și a copiei certificatului constatator”, se arată în Ordinul ANSVSA.

Crescătorii de ovine și caprine au solicitat în repetate rânduri să li se ofere posibilitatea autorizării punctelor de sacrificare a animalelor în ferme. Printr-un astfel de demers, crescătorii susțin că ar crește consumul de carne de oaie pe cap de locuitor, aflat la un nivel extrem de redus în momentul actual.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole