Orban: Redeschiderea piețelor, discutată astăzi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Premierul României, Ludovic Orban, a confirmat ceea ce președintele Romaniei, Klaus Iohannis a spus încă de la începutul săptămânii, mai exact faptul că piețele urmează să se redeschidă la finalul acestei săptămâni. Decizia a fost discutată chiar astăzi în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență de către autorități.

Guvernul României vrea să redeschidă piețele în spații închise, după ce acestea au fost închise acum câteva săptămâni pentru a reduce răspândirea noului coronavirus, iar Klaus Iohannis spune că numărul zilnic de cazuri a scăzut suficient de mult pentru a se ridica această restricție.

Potrivit lui Orban, sunt trei motive care au stat la baza deciziei de redeschidere a pieţelor „Unu: suntem pe un trend descendent, nu mai există riscul major care exista, doi: sunt convins că după decizia de suspendare a activităţii pieţelor, administratorii vor respecta normele de restricţii sanitare, pe care le vom reevalua şi trei: vine iarna şi într-adevăr e frig deja. Într-un fel am şi lăsat să se înteleagă într-o comunicare că măsura e temporară şi normal, când vine frigul, dacă ne vor permite condiţiile epidemiologice, vom lua măsurile de redeschidere a pieţelor”, a precizat premierul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole