Orban: Platim despagubirile imediat ce primim acordul de la Comisie

Fermierii afectați de secetă așteaptă cu nerăbdare despăgubirile, pentru a nu-și pierde afacerile, însă plata acestora este condiționată de răspunsul Comisiei Europene. Într-o conferință de presă susținută la finalul vizitei la stațiile de pompare Sultana și Făurei, judeţul Călăraşi, premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că banii necesari vor fi alocați din buget la rectificarea bugetară, iar plățile vor începe imediat ce Comisia Europeană își va da acordul.

”Mi s-a pus întrebarea referitoare la plata despăgubirilor pentru secetă. Aici nu putem să dăm despăgubirile imediat, când vrem noi, pentru că mulți fermieri lucrează pământul sub diferite forme juridice, societăți comerciale și acordarea ajutorului îmbracă forma unui ajutor de stat și avem nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Noi, la rectificare, vom aloca sumele necesare, peste 1,2 miliarde, pentru a putea face plățile și imediat ce vom primi acordul Comisiei Europene, vom face plățile către toți fermierii care au fost afectați de secetă”, a precizat Ludovic Orban.

Primul ministru a mai subliniat că încearcă să găsească soluții în ceea ce privește relația fermierilor cu sistemul financiar-bancar.

”Am reținut că există o reticență mare în acordarea de credite în cadrul programului IMM Invest și, de asemenea, că o parte dintre fermieri nu au beneficiat de suspendarea plății ratelor, atât către bănci, cât și instituții financiare nebancare”, a mai adăugat Orban.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1246172439067019

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole