ORBAN FACE PRESIUNI ASUPRA LUI PETRE DAEA

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit vineri, la Buzău, despre ‘parodia de control’ care s-a efectuat la alimente pentru a se identifica dublul standard și l-a somat pe ministrul Agriculturii, Petrea Daea, „să facă publice integral rezultatele controlului efectuat”.

„Nu este vorba de o joacă, o scenetă la care să se uite lumea la televizor și să aplaude cât de grijulii sunt guvernații față de cetățeni. Aici este un lucru extrem de grav, vorbim de înșelarea consumatorului român, prin prezentarea unor caracteristici mincinoase ale unor alimente care sunt scoase pe piață, aici ne referim la sănătatea publică și la posibilitatea de afectare a sănătății publice prin existența în alimentație a unor alimente care nu sunt conforme, despre asigurarea securității alimentare și despre consecințele pe care trebuie să le suporte companiile care au pus pe piață astfel de produse care sunt în dezacord cu specificațiile, cu rețeta sau cu caracteristicile pe care trebuie să le aibă”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, ministrul Daea vrea să țină secret numele acestor companii’ sub scuza că nu are o bază juridică pentru a da publicității aceste informații.

„ANPC în cazuri similare a prezentat public lista companiilor care au dus pe piață produse neconforme(…) noi nu putem găsi nici un fel de răspuns decât că, de fapt, ministrul Daea vrea să cocoloșească niște companii care au călcat pe bec grav, vrea să țină secret numele acestor companii, cine știe din ce soi de interese obscure”, a spus președintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că săptămâna viitoare, PNL va cere public aceste informații.

„Săptămâna viitoare vom face o solicitare oficială în baza legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public către Ministerul Agriculturi, către ANSVSA, către ANPC, solicitând toate informațiile rezultate pe baza acestui control și, de asemenea, ne vom adresa în instanță în cazul în care instituțiile mai sus menționate nu vor pune la dispoziția noastră informațiile solicitate care trebuie prezentate opiniei publice, căci, în orice stat civilizat, guvernații au obligația de a informa corect cetățenii și de a-i feri pe cetățeni de riscul de a fi trași pe sfoară de șnapani care pun în circulație produse care nu sunt conforme cu rețeta, cu caracteristicile prezentate”, a mai arătat liderul liberal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole