Opt medalii de aur pentru USAMV Cluj la Salonul ProInvent 2020

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din
Cluj-Napoca s-a bucurat de succes și la ediția online a Salonului ProInvent 2020,
care s-a desfășurat între 18-20 noiembrie.

Astfel, cele 28 de lucrări înscrise, din care opt au înaintat cereri pentru
brevetarea invențiilor, au obținut opt medalii de aur, Premiul ”Politehnica 100”,
Premiul I la secțiunea Studenți și 68 de diplome de excelență.Medaliile de aur au fost acordate pentru următoarele lucrări:

  • De la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor – Brioșe cu apă de trandafiri
    și fistic, Crackers din făină de secară cu linte, din făină de ovăz cu mix de
    semințe/Crackers aglutenici cu ciuperci și semințe de urzici, Brânză maturată
    fortifiată cu tescovină și fructe de soc, Propandiol biogenic microîncapsulat, Acid
    citric biogenic microîncapsulat;
  • De la Facultatea de Medicină Veterinară, prin Departamentul de Anatomie
    Patologică, în colaborare cu Institutul Regional de Gastroenterologie și
    Hepatologie – Procedeu de obținere a nanoparticulelor de aur-argint funcționalizate
    cu Mannan pentru terapia țintită a macrofagelor în tuberculoză;
  • De la Facultatea de Horticultură, prin Stațiunea de Cercetare Horticolă – Soiuri noi
    de trandafiri create la USAMV Cluj-Napoca (aflate în curs de omologare) –
    ”Rosanana” și ”Rosabella”.

USAMV Cluj-Napoca a mai primit și Premiul ”Politehnica 100”, iar la
Secțiunea Studenți, premiul I a revenit echipei formate din Georgiana Ionel,
Ramona Suharoschi, Dan Vodnar, Sonia Socaci, Anca Fărcaş, Oana Lelia Pop –
Băutură funcțională din suc de rodie fermentat cu un mix de probiotice.

De asemenea, au fost acordate și 68 de diplome de excelență participanților
din partea USAMV Cluj-Napoca.Ediția a XVIII-a a Salonului Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii ProInvent a avut loc între 18-20 noiembrie 2020, în organizarea tradițională a
Universității Tehnice.

Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT a debutat în primăvara anului 2002 la Complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca, în cadrul Târgului Internaţional ”Foresta”. Din anul 2004 următoarele patru ediţii ale Salonului PRO INVENT au fost organizate în cadrul Târgului Internaţional Tehnic, tot la Expo Transilvania.

În anul 2008, Salonul PRO INVENT a fost înregistrat ca marcă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), având certificatul cu numărul 100.000, titular fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

- Publicitate -

Începând cu anul 2014, trei ediţii la rând, Salonul PRO INVENT a fost organizat în cadrul complexului de învăţământ aparţinând Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca situat pe Bulevardul Muncii 103-105. Cele 17 ediţii ale Salonului au adus în atenţia publicului invenţii din aproape toate domeniile de activitate.


Salonul PRO INVENT de la Cluj-Napoca a fost şi doreşte să rămână un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invenţiilor cu oameni de afaceri şi întreprinzători interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii umane.

Firmele inovative care doresc să prezinte produse şi tehnologii noi pot face acest lucru în cadrul unei secţiuni aparte, denumită generic “Arena Tehnologiilor”, ce oferă o oportunitate companiilor participante de a prezenta publicului vizitator atât soluţii tehnice inovative realizate deja, cât şi strategia de inovare pe termen mediu şi lung.

De asemenea inventatorii, persoane fizice, vor avea şi ei un spaţiu exclusiv denumit “Arena Inventatorilor” unde vor putea expune şi împărtăşi idei din domenii diverse.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este printre primele instituţii de învăţământ superior din Europa care organizează un salon de inventică.

Temele de cercetare dezvoltate de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca acoperă domeniile ingineriei, ştiinţelor exacte şi a ştiinţelor umaniste. Instituţional sunt susţinute cercetările aliniate la direcţiile prioritare cuprinse în strategiile de cercetare–dezvoltare–inovare pe plan naţional şi internaţional.

În cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca sunt active 80 de structuri de cercetare acreditate.

Noua strategie a cercetării naţionale urmăreşte crearea unor structuri interdisciplinare şi multidisciplinare autosustenabile şi capabile de reale performanţe ştiinţifice.

Tematica Salonului a fost orientată pe materiale, procese şi produse inovative (energie, mediu, sănătate, agricultură, resurse, etc).

Prezentările grafice însoţite de machete, prototipuri, produse finite, de serie, prezentări video, precum şi date privind impactul social, financiar al lucrării s-au bucurat de aprecierea expresă a juriului.

Au fost acceptate în cadrul salonului doar lucrările brevetate sau în curs de brevetare (cu documentaţia depusă) care nu au mai fost premiate la Salonul PRO INVENT.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole