OPORTUNITATI ADUSE TINERILOR DIN MEDIUL RURAL PRIN “CAREER BUS”, PROIECT CASTIGATOR AL EUSIC 2018

Career Bus este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC), anunțate la capătul unui concurs cu peste 700 de proiecte înscrise din întreagă Europă. Cei trei câștigători vor primi fiecare câte 50.000 de euro pentru a-și duce mai departe ideile inovatoare.

Comisarul european Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, a declarat: “Felicit câștigătorii din acest an. Ei au reușit să creeze oportunități acolo unde cei mai mulți au văzut doar provocări. Comisia Europeană își respectă angajamentul de a-i implica pe tineri în construirea unui viitor mai bun pentru ei, comunitățile lor și pentru Europa ca întreg. Proiectele câștigătoare vor contribui la atingerea acestui obiectiv într-un mod durabil, care va aduce beneficii atât economiei, cât și societății.”

Career Bus(link is external), proiect dezvoltat de organizația non-profit Școala de Valori, este un autobuz educațional cu ajutorul căruia organizatorii vor străbate România în lung și-n lat, vor ajunge pe ulițe din sate, vor explora orașe mici pentru a ajunge la tineri și a-i ajuta cu orientări în ce privește viitorul lor profesional.

Celelalte două proiecte câștigătoare sunt: Ulisse (Italia) – o comunitate a persoanelor cu deficiențe de auz care iubesc călătoriile; HeritageLab (Slovenia) – incubator local de programe pentru patrimoniu cultural.

Semifinala concursului a avut loc la Cluj-Napoca, între 16-18 iulie 2018. România a fost prezentă cu trei proiecte printre cele 30 de semifinaliste.

Câștigătorii vor folosi banii pentru a-și dezvolta și implementa în continuare ideile și au primit un trofeu din materiale reciclate, creat de artistul William Amor din Paris.

Cu tema RE:THINK LOCAL, ediția din acest an a adus recunoaștere proiectelor care transformă provocările de la nivel local, cauzate de economia în continuă schimbare, în oportunități pentru tinerele generații.

Context

Competiția, organizată în memoria lui Diogo Vasconcelos, lider inovator, a ajuns la a șasea ediție, iar pentru 2018 a fost aleasă tema RE:THINK LOCAL.

Pentru a fi selectați, inovatorii au trebuit să-și planifice proiectele în regiuni restrânse și să răspundă unor condiții, provocări și oportunități locale specifice.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult