15 mai 2021 - 11:16

Oportunitate UNICA pentru tineri! Proiecte pentru revolutionarea sistemului agroalimentar

Direcția Generală pentru Sănătate și Securitate Alimentară (SANTE FOOD WASTE), din cadrul Comisiei Europene, a transmis o informare în care declară deschisă sesiunea de depunere de candidaturi pentru a deveni membru al rețelei pan – Europene EIT Food RisingFoodStars.

Această rețea se adresează în special tinerilor cu aptitudini în ceea ce privește activitatea inovatoare în domeniul agroalimentar. În cadrul acestei rețele, membrii acceptați vor avea acces la oportunități de colaborare cu parteneri consacrați și la dezvoltare profesională, astfel încât să poată contribui activ la generarea schimbărilor majore în domeniul agroalimentar.

Rețeaua promovează parteneriate în care schimbul de experiență și cultivarea/ dezvoltarea de idei/ proiecte noi reprezintă obiectivul prioritar.

Orientativ puteți accesa informații suplimentară la:
( https://www.eitfood.eu/innovation/projects/application-of-fungi-protein-in-the-development-of-sustainable-and-healthy-food-products-fungitime-2020-), legat de proteinele fungice pentru produsele alimentare sănătoase și durabile și la:
(https://www.eitfood.eu/innovation/projects/sugar-out-prote-in-application-of-microencapsulated-sweet-proteins-as-sugar-substitutes-2020), pentru înlocuitorii de zahăr în industria băuturilor.

Mai multe informații despre proiect, beneficiile acestuia și detalii referitoare la solicitare se regăsesc
pe site-ul EIT Food: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/risingfoodstars

Termenul limită de depunere al solicitării de înscriere este până la data de 31.05.2020.