Un operator de telefonie mobilă se lansează în agricultură şi vine în ajutorul fermierilor

operator de telefonie mobila, AFIR Info

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile (Vodafone Romania) a lansat recent o serie de soluții digitalizate dedicate agriculturii. Respectivul operator de telefonie mobilă a decis integrarea unor tehnologii inedite de tip Internet of Thing (IoT), acestea fiind bazate pe senzori care asigură colectarea și gestionarea celor mai importante date pentru culturi. لعبة الشيش

Portofoliul de soluţii creat de Vodafone se adreseză fermierilor care se ocupă de cultura mare dar şi de culturi de legume sau pomicultură. Respectivele rezolvări propuse de companie se bazează pe anumiţi senzori care automatizează toate operațiunile, monitorizează paramentri importanţi și realizează analize și previziuni care vor permite ca eficiența și productivitatea în agricultură să crească considerabil. نظام اليورو 2022

„Soluţiile sunt bazate pe senzori care asigură colectarea şi gestionarea datelor esenţiale pentru culturi, automatizarea operaţiunilor, monitorizarea diverşilor parametri, realizarea de analize şi predicţii care permit creşterea eficienţei şi produc­tivităţii în agricultură. Soluţiile din portofoliul Vodafone se adresează fermierilor care au diverse tipuri de culturi – cultură mare (cereale, oleaginoase), culturi de legume sau pomicultură – cultivate atât în câmp, cât şi în sere. Soluţiile sunt scalabile şi configurabile, adaptate nevoilor fiecărui fermier, indiferent de mărimea terenului cultivat şi de tipul de cultură“, au declarat reprezentanţii acestui operator de telefonie mobilă.

Cu ajutorul datelor furnizate (direcția și viteza vântului, temperatura și umiditatea aerului, intensitatea precipitațiilor) fermierii vor putea să determine singuri momentul prielnic pentru recoltare și aplicarea de tratamente. De asemenea, senzorii de sol fac posibilă avertizarea din timp a riscului de îmbolnăvire și prevenirea bolilor specifice fiecărei oricărui soi de plante.

Vodafone a gândit soluţii şi pentru culturile din spaţii protejate şi oferă o serie de automatizări pe baza alertelor în timp real. De exemplu, în caz de furtună serele se pot închide de urgenţă sau pot acționa diferite instalațiile de irigare, ventilație sau încălzire.

Pentru fermierii care au culturi în zone greu accesibile și fără surse de alimentare cu energie electrică, soluţia este conectarea la rețeaua Vodafone NarrowBand – IoT (NB-IoT) care are acoperire națională şi face posibilă comunicarea între echipamente şi senzori oriunde în țară. سيرجيو بوسكيتس

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.