25 mai 2022 - 00:28

Omorârea puilor de sex masculin, interzisă! Măsura s-ar putea aplica în toată Uniunea Europeană

Franţa va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare. Aceeastă practică a fost denunţată de organizaţiile de protecţie a animalelor ca fiind barbară. În plus, oficialii francezi vor face presiuni pentru adoptarea unei măsuri similare la nivel european, a anunțat ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, transmite Reuters.

În fiecare an, 50 de milioane de pui masculi sunt sacrificaţi prin gazare sau zdrobire, a spus ministrul francez într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien. Crescătorii țin în viață doar femelele care depun ouă, potrivit News.ro.

Franţa este prima ţară din lume, alături de Germania, care va interzice omorârea puilor masculi prin zdrobirea şi gazare”, a adăugat Julien Denormandie. Cele două ţări vor încerca să convingă partenerii din Uniunea Europeană să scoată în afara legii această practică, la consiliul miniştrilor Agriculturii care are loc astăzi, 19 iulie 2021, a spus oficialul francez.

Începând din 2022, Franţa va trebui să se doteze cu echipamente pentru depistarea sexului puilor înainte de eclozare.

Dinamica este în curs şi, având în vedere comenzile deja plasate, echipamentele vor fi deja instalate pentru două treimi din producţia din Franţa până la sfârşitul primului trimestru din 2022”, a adăugat Denormandie.

Această măsură va avea un impact foarte mic asupra prețului ouălor, respectiv un cost suplimentar de 1 eurocent pentru cutia de şase ouă. Pentru a ajuta crescătorii să se echipeze, Franţa va acorda subvenţii în valoare totală de 10 milioane de euro.

Castrarea purceilor vii va fi la rândul ei interzisă de la începutul anului 2022, a mai spus Denormandie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.