Olimpiada meşteşugurilor artistice tradiţionale aduce 250 de participanţi la Sibiu

astraÎn perioada 27 iulie — 1 august 2016, Muzeul ASTRA găzduiește cea de a XXI-a ediție a fazei naționale a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Evenimentul este organizat de Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu.
Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National.
Ediția din acest an reunește 250 de participanți, din 30 județe ale țării, inclusiv Sibiu si municipiul București. La acest eveniment participă și copii din străinătate, respectiv din Republica Populară Chineză, Republica Bulgăria și Republica Moldova.
De joi, 28 iulie, până duminică, 31 iulie 2016, micii meșteșugari în straiele specifice locurilor de origine, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, vor însufleții gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului prin ateliere interactive. În zilele de vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie participanții vor demonstra cât de pricepuți sunt în practicarea meșteșugului preferat și publicul vizitator din centrul Sibiu, respectiv la Casa Artelor, în Piața Mică. Vă invităm în Muzeul în aer liber alături de micii meșteri olimpici să participați și la atelierele susținute de: Magic Science în 28 iulie între orele 1500 — 1800; Braid Trends — codițe împletite cu Mădălina Panduru în fiecare zi între orele 1000 — 1800; Teatrul interactiv în straie românești susținut de actorii de la Teatrul Mic Sibiu, duminică, 31 iulie, orele 1500 — 1600.’, a declarat Elena Găvan, muzeograf C.N.M. ASTRA.
Elevii înscriși în concurs vor participa la diferite sectiuni, precum: țesut, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confectionat podoabe, confecționat păpuși în port popular, prelucrarea artistică a lemnlui, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă și pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, olărit, confecționat măști.
Sâmbătă 30 iulie 2016, orele 18,00 pe scena de pe lac va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul Dumbrăvița, Poplaca, jud. Sibiu si solistii de la Palatul Copiilor Sibiu: Nicoleta Florea, Ariana Vlad, Lucian Butilcă, Paul Nicolae Ducă, Gheorghe Fălămaș, Diana Dragomir. Duminică, 31 iulie 2016, orele 1700 la premierea micilor păstrători ai tradițiilor populare vor susține un spectacol cei de la Ansamblul Veselijah, Asociatia Elijah, Hosman, jud. Sibiu și Ansamblul Cibinul, Palatul Copiilor Sibiu
Și în acest an, se va desfășura în paralel cu Olimpiada cea de a VIII-a ediție a Taberei de meșteșuguri ‘Fără limite — Împreună întru tradiție’, dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități din întreaga țară. Vor fi în Muzeul ASTRA elevii de la Asociația Diakoniewerk Sibiu și Fundația’ Un copil, o speranță’ Sibiu, precum și participanți din afara județului. Participanții vor învăța de la meșteri populari să realizeze obiecte de inspirație tradițională și vor cunoaște patrimoniul Muzeului ASTRA îndrumați de ghizi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole