27 iulie 2021 - 18:15

Oile raman fara scapare! Teroarea ovinelor cauzata de cainele care a mancat 80 de oi continua! Decizia judecatorului.

Asociația pentru Protecția Animalelor “Măriuța”, din Desa, județul Dolj, a primit unul dintre cele mai disperate apeluri recepționate până la această dată. În momentul actual, aceasta nu poate asigura hrana necesară celor aproximativ 600 de animale pe care le deține, iar un un judecător din Calafat a decis blocarea conturilor asociației în urma incidentului de anul trecut, atunci când, un câine ar fi mâncat 80 de oi care aparțineau unui cioban din zonă.

 “SOS – Dragi prieteni, după cum am anunţat deja aseară, avem poprire pe conturile bancare ale asociaţiei din cauza procesului cu vecinii ciobani. Apelul nostru a fost respins, drept pentru care trebuie să achităm prejudiciul cerut de acești indivizi şi cheltuielile de judecată (un total de 11.645 ron), plus comisionul executorului judecătoresc în valoare de 1.643 ron.

Poate vă mai amintiţi că, anul trecut, unul dintre căţeii nostri din adăpost – deloc agresiv!!! – a fugit şi a rămas pe câmpul din împrejurimi, lângă stâna acestor ciobani. La început, l-au acceptat acolo, fiind de talie marie şi bun de pază, însă, în momentul în care au descoperit că provenea de la «Măriuţa», au considerat că ar putea scoate ceva bani din această situaţie. în concluzie, ne-au dat în judecată şi au prezentat toţi cei 80 (OPTZECI!!!!) de miei morti în acel an ca fiind victimele acestui câine.

În mod surprinzător, un judecător chiar a acceptat această versiune a poveştii şi acum suntem obligaţi să plătim daune acestor indivizi”, menționează președinta Asiciației, Daniela Popovici, pe pagina de socializare.