Oierul Dan Petrescu: ”Medicii veterinari au fost ani de zile CĂMĂTARII ciobanilor”

Acuzații grave lansate de unul dintre cei mai cunoscuți crescători de ovine din România, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), Dan Petrescu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AGRO TV, acesta a spus că medicii veterinari au fost ani de zile cămătarii ciobanilor.

În acest context, oierul argeșean este dezamăgit de susținerea Guvernului față de aceștia, în condițiile în care Ministerul Agriculturii nu a dovedit o susținere similară și față de ciobani.

”Vreau să atrag atenția autorităților asupra unui lucru. Ne-am văitat tot timpul și cred că toți ciobanii din țara asta s-au văitat tot timpul de medicii veterinari concesionari. Aici a fost o slăbiciune de-a mea față de această guvernare. Domnul ministrul când a venit la guvernare, primul lucru pe care l-a făcut a fost să le dea 10.000 de lei medicilor veterinari pentru transport. Erau săraci, cred, și nu aveau. Îmi e rușine să o spun, dar e un lucru foarte urât să dai unor medici veterinari care ani de zile au fost cămătarii ciobanilor, și o spun deschis și răspicat. Nu știu dacă vreun cioban din țara asta mă va contrazice. Sunt și medici veterinari care își fac treaba, dar puțini, foarte puțini la număr, care într-adevăr au grijă de fermieri, care îi sprijină pe fermieri. Iar nouă, când e vorba de subvenții, ne-au lăsat 10 lei pe cap de oaie. Mai bine nu ne-ar mai da, sincer. E o amăgire, ca să nu zic o dezamăgire totală”, a declarat Dan Petrescu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

12 COMENTARII

 1. Oare ce ar fi ca sa se faca controale foarte stricte pe acesti ciobani??? Sa se verifice animalele identificate, numarul de produsi identificati, raportat la numarul de posibile mame existente in stana. Sa se verifice cu exactitate rasa, prin analize de laborator.
  SA NU UITAM CA ACEASTA SPECIE, pe NUME “CIOBAN” sunt cei mai excroci. Vand animale fara a fi identificate, fara nicio trsabilitate. Nu respecta niciun timp de asteptare la administratea antibioticelor, scot marcile auriculare prin diverse tehnici(cel mai des cu clesti special improvizati) si tot asa….
  Nu respecta nicio regula de igiena, nu sunt inregistrati sanitar veterinar….
  Si pot continua pana maine.

  PLUS CA NU PLATESC NICIO TAXA CATRE STATUL ROMAN.

 2. Cum puteti publica o asemenea jignire la adresa unei profesii?Ce dovezi aveti? ati verificat informatiile ?au imprumutat medicii veterinari cu bani ….acei ciobani si le-au luat dobanda?

 3. In calitate de presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari va solicit sa faceti publice dovezile pe care le aveti pentru a sustine afirmatiile din articol.In cazul in care nu le veti publica va vom actiona in justitie pentru a va solicita daune morale si materiale pentru prejudiciul de imagine creat unei profesii.

 4. Acest cioban „vedeta” pe nume Dan Petrescu, vorbeste doar ca sa se afle-n treaba, isi mai face putina reclama pe la Agro TV si arunca cu c**at in Medicul Veterinar (tapul ispasitor) al tuturor, el (ciobanu’) le stie pe toate, isi face singur tratamentele, este foarte corect, isi crotaliaza mieii la timp, nu schimba crotaliile de pe oi, vinde doar cu formular de miscare etc. Un ipocrit!!
  A mai aparut de cateva ori pe la tv pe vremea Ministrului Agr. Daea, el(ciobanu’) era foarte suparat si revoltat, dar cand a aparut Dragnea , era ca un catelus. El (ciobanu’) apara pe fata drepturile colegilor lui ciobani, dar pe la spate isi urmareste propriile interese si fac pariu ca tot el(ciobanu’) e desteptul care intermediaza vanzarea la negru a mieilor si a oilor din zonă.

  Urmariti link-ul min:1:22 – 3:33, cand apare Dragnea se inmoaie dragul de el (ciobanu’)

  https://youtu.be/CEvpabMx1C4

 5. Spre surprinderea lui, cei 10.000 nu se dau pentru transport, esti prost informat, ori faci pe desteptu’. Ar mai trebui sa te informezi, ca acei bani nu i-am mai primit din Aprilie.

 6. Pe această țin să il anunț pe acest „domn” cu gură bogată că începând de săptămâna viitoare ,noi câțiva medici veterinari din Bihor îl vom acuza de defăimare și de grave prejudicii de imagine.
  Mă tem că s-ar putea să rămână fără oi.

 7. Acesti oieri s-au invatat sa primeasca foarte multi bani degeaba de peste tot, statul roman, Uniunea Europeana, medicul veterinar prin servicii gratuite catre oieri si platite de statul roman, tot felul de masuri si subventii gratuite pentru motorina, utilaje, etc, si asta de 20 de ani, oierul roman are mana doar de luat si bagat in buzunar pentru tot felul de GIP-ane, vile, si alte acareturi dar nu investitii in dotarea si modernizarea fermelor si mai ales doamne fereste sa plateasca vreo actiune medicului veterinar. Sa nu uitam ca de 20 de ani, oierul roman NU a platit nici un fel de impozit statului roman, nici din vanzarea mieilor, nici din vanzarea oilor reforme, nici din banii incasati pe lapte, nici din zecile de mii de lei noi veniti degeaba prin subventii, nici impozite pentru ciobanii care lucreaza la ei adica carti de munca, CAS, etc., absolut nici un leut de 20 de ani.
  Acum, cand s-au organizat in persoana juridica pentru a accesa si mai multe masuri din fonduri europene pentru a primi si mai multi bani gratis si neimpozitati iar statul roman NU mai plateste actiunile sanitar-veterinare prevazute in programul strategic pentru persoane juridice , aceste actiuni trebuiesc platite de oier iar acesta, vai, are un soc ca trebuie sa-si plateasca actiunile! Cum e posibil sa scoata un ban din buzunar!!!
  Una din conditiile ca sa primeasca toti acei bani degaba si neimpozitati esta sa-si faca actiunile sanitar-veterinare obligatorii si automat sa le si plateasca din acei bani veniti degeaba si neimpozitati!
  Toti oierii se vaita ca nu primesc destui bani degeaba dar isi tot inmultesc numarul de oi si devin tot mai bogati !
  Acei 10000 lei dati medicului veterinar sunt bani impozitati de statul roman, ei au o cu totul alta destinatie decat pentru oieri, sunt pentru alte actiuni de supravegere a bolilor la animale precum pesta porcina, etc. actiuni gratuie pentru crescatori dar platite de statul roman deoarece medicul veterinar este o persoana juridica care lucreaza pentru bani, plateste taxe si impozite statului roman si nu primeste nici o subventie gratuita si neimpozitata.

 8. Domnul Petrescu ,din câte se poate înțelege nu cunoaște semificația cuvântului „cămătar”…..în rest ce să zic…încă un frustrat…seară bună…

 9. Ce aberații faceți publice aici? Aveți nevoie de publicitate?! Puneți niște analfabeți să debiteze prostii așa imense … WTF
  Am ajuns să ne critice ciobanii, care sunt pe primul loc în ilegalități?! După ei urmează cei care încasează subvenția după lapte, că și ei așa jonglează cu crotaliile exact ca și ciobanii. Le moare vreo vacă, cumpără fără acte alta de aproximativ aceeași vârstă și rasă, și o înlocuiesc, și după aceea ne mirăm că animalul este pozitiv la LEB sau testul de tuberculinare …

 10. Nu este corect și nu sunt de acord cu cele spuse de acest personaj Dan Petrescu . Dumnealui arunca cu noroi asupra întregii activități a medicilor veterinari practicieni din mediul rural ,afirmând ca trei sferturi dintre medicii veterinari nu-si fac treaba corect. De unde aceste afirmații? A făcut Dumnealui statistici oficiale, are aceasta calitate ? Nu este normal ca frustrările personale sa le transpună în comentariile la adresa unei întregi profesii. Se poate ca Dumnealui sa fi avut o experienta negativa cu medicul care s-a ocupat de exploatatia pe care o deține, dar asta nu înseamnă că toți fac la fel. Daca medicul respectiv a procedat asa cum spune,putea sa se adreseze instituțiilor statului în acest sens.Însă nu poate să-și dea cu părerea dacă medicii veterinari merita sau nu prevederile unei legi care a venit ca o gura de oxigen pentru sectorul veterinar din mediul rural și care din anul 2013 nu a beneficiat de nici o majorare a tarifelor pentru acțiunile sanitare veterinare de care și Dumnealui a beneficiat. Probabil își dorește ca medicul veterinar sa nu mai existe și tratamentele și vaccinările sa și le facă singur la animale asa cum de altfel se întâmplă. Dacă se respecta legea nu se ajunge la cea ce sustine dumnealui. In privinta subvenției la ovine, l-as intreba pe dumnealui, cât era subvenția în urma cu 2- 3 ani ? De la 2, 7ron pe animal a ajuns la 10 ron, în condițiile în care știm ca pe piata și carnea și produsele lactate s-au scumpit anual , în timp ce la medicii veterinari nu s- au făcut nici un fel de majorări din 2013. Nu spun insa ca este suficient aceasta sumă pentru subventie. Crescătorii de animale trebuiesc ajutați prin politici de subvenționare din partea statului corespunzătoare cu inflația,asa cum se întâmplă în toate tarile comunității europene, tocmai pentru ca preturile la produse sa nu crească și sa vina în sprijinul consumatorului. Dar haideți sa nu producem o ruptura între crescătorul de animale și medicul veterinar prin declaratii nefondate . Haideți sa respectam legea si cand spun aceasta domnul Dan Petrescu probabil ca știe de ce !

 11. „Camatari”, cred ca nu stie sensul cuvintului. Tot cioban ramine. I-a dat medicul veterinar bani cu imprumut…pentru el cred ca a sunat bine cind a pronuntat cuvuntul. Cind vor fi ei corecti sa vorbeasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole