Oierii protestează împotriva speculei cu berbecuți

Ajutorul de minimis a făcut ca prețul ovinelor să ajungă la cote amețitoare.
img_0081x-page-001
Federația Oierilor de Munte din România, avându-l ca președinte pe inginerul Petru Gontea, trage un semnal de alarmă cât se poate de serios vis-a-vis de specula cu berbecuți de rasă care se practică în această perioadă.
“Noi am atras atenția în repetate rânduri că sunt fermieri care se pregătesc din timp pentru a face o afacere deloc echitabilă, și probabil premeditat la limita legii, pe baza ajutorului de minimis, fermieri care au văzut în acest ajutor un mijloc de a scoate cât mai mulți bani, nejustificat, din vânzarea berbecilor la prețuri care depășesc uneori cu mai mult de 50% valoarea lor reală, și mai ales la un preț lipsit de bun simț, având în vedere și anul deosebit de greu pe care l-au avut de trecut crescătorii de animale”, se precizează într-un comunicat de presă al Federației Oierilor de Munte din România.
Președintele Petru Gontea și secretarul Constanța Ștefan se plâng de faptul că nimeni nu îi ia în seamă pe oieri, astfel că s-a ajuns în situația ca un berbec să fie vândut cu prețuri ce variază între 3.500 și 5.000 de lei. “Nici măcar nu avem siguranța că acești berbeci sunt de rasă pură și nu avem nici siguranța că sunt clinic sănătoși deoarece în alți ani mulți fermieri au constatat că s-au înșelat din acest punct de vedere, după ce au cumpărat berbeci prin ajutorul de minimis”, spun crescătorii de ovine din zona montană.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole