Oierii întreabă de ce nu primesc ajutor Covid anul acesta. Ministrul le mulțumește

Ministrul Agriculturii mulțumește oierilor pentru că au fost de acord ca ajutorul de Covid să fie oferit pentru creșterea suinelor, păsărilor și bovinelor. Ministrul este de părere că avem o perioada de performanță a crescătorilor de ovine și că aceștia produc din ce în ce mai mult și mai bine ceea ce face ca în acest an să nu mai primească un ajutor Covid.

Așa cum se știe, sesiunea de primire a cererilor pentru ajutorul Covid s-a încheiat pe 12 mai. O mare parte dintre crescătorii de ovine au întrebat prin diferite mijloace de comunicare de ce nu beneficiază și ei de acest ajutor,  anul acesta.

Adrian Chesnoiu le-a dat astăzi răspunsul, la televiziunea națională.

„Am dat acest sprijin de combatere a efectelor pandemiei Covid către fermierii din cele 3 sectoare: sectorul de creștere a bovinelor, sectorul de creștere a porcilor și din sectorul avicol, tocmai pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă.Și am făcut-o într-o dezbatere transparentă, pentru că cei din sectorul ovin se află într-o perioadă performantă, produc din ce în ce mai mult, produc din ce în ce mai bine. Programul de ameliorare derulat și început în trecut trebuie să continue pentru că am văzut exemplare excepționale atât în sectorul ovin cât și-n sectorul bovin. Deci iată, genetica și utilizarea unei genetici de performanță în sectorul zootehnic este extrem de important. Dar și aici, viitorul trebuie să fie într-un parteneriat extrem de strâns între stat, între politicile Ministerului Agriculturii și nevoia fermierilor,”

De menționat că pe 13 martie a.c., într-o postare Facebook, Chesnoiu mulțumea crescătorilor de ovine că au fost de acord ca ajutorul de Covid să fie oferit cu precădere pentru sectoarele creșterii suinelor, păsărilor și bovinelor, dar amintea că în a două parte a anului vor fi identificate forme de sprijin și pentru sectorul ovine și caprine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole