OFICIAL! Noi condiții pentru subvențiile APIA. Proces simplificat pentru fermieri

Proses simplificat pentru fermierii români care vor să primească subvențiile APIA! Președintele României a semnat astăzi Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.

Astfel, odată cu publicarea legii în monitorul oficial, fermierii nu vor mai fi nevoiți să depună adeverința de la Primărie pentru a obține subvențiile APIA. În schimb, adeverințele vor fi eliberate direct de către Primărie la solicitarea APIA.

”Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverințele conform înscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimțământul scris prealabil al fermierului”, se arată în textul legii.

Pentru a primi subvenția APIA, fermierii trebuie să ”să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la dispoziţia lor, cu excepția adeverințelor conform înscrisurilor din registrul agricol, sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă este cazul. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii”.

Legea mai stipulează și faptul că fermierii persoane fizice trebuie să depună la APIA o declarație pe proprie răspundere că își lucrează terenul agricol și că dețin documente doveditoare. Declarația va fi depusă odată cu cererea unică de plată. 

Pentru a intra în vigoare, noua lege trebuie publicată în Monitorul Oficial. Aceasta se va aplica în următoarea campanie de depunere a cererilor, pentru plățile directe din 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole