OFERTA TURISTICĂ A JUDEŢULUI COVASNA, PREZENTATĂ LA MANCHESTER ŞI BUDAPESTA

Oferta turistică a județului Covasna, în care castelele și conacele ocupă un loc important, va fi prezentată la sfârșitul acestei săptămâni în Ungaria și în Marea Britanie, în cadrul a două festivaluri ce vor avea loc simultan la Budapesta și Manchester.

Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Gruman Robert, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că festivalul, care va avea loc în piața centrală din Manchester, este organizat de comunitatea maghiară din acest oraș, formată din aproximativ 30.000 de persoane.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Gruman Robert a declarat că din delegația care va reprezenta județul Covasna fac parte atât oficialități, cât și artiști și meșteșugari, care vor prezenta obiceiurile și tradițiile populare specifice zonei.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“Am pregătit o ofertă turistică specială pentru acest târg, în care am cuprins conacele care sunt în județul nostru și în care pot fi cazați turiști. Vom avea o întâlnire și cu agenții de turism din Anglia pentru a prezenta atracțiile turistice din zona noastră și vrem să punem un accent pe satul Bicfalău, comuna Ozun, unde există foarte multe conace și pe care Consiliul Județean Covasna îl susține pentru a intra în patrimoniul UNESCO. De altfel, va fi prezent și primarul acestei comune, dar și meșteșugari care se ocupă cu pictură, țesături tradiționale și artizanat (…) Festivalul va avea loc în piața centrală din fața Primăriei și acolo o să fie și mâncare tradițională secuiască, kurtos kalacs (colac secuiesc tradițional—n.r). Deplasarea va fi făcută și de ansamblul de dansuri populare Haromszek din Sfântu Gheorghe, care va avea trei reprezentații”, a declarat Gruman Robert.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit acestuia, ‘Festivalul secuiesc’ de la Budapesta este dedicat județelor Covasna, Harghita și Mureș, care și anul acesta își vor prezenta împreună oferta turistică, meșteșugurile și tradițiile populare. Gruman Robert a menționat că acest festival se bucură de popularitate și atrage anual circa 30.000 de persoane.

În județul Covasna există aproape 200 de castele și conace, folosite pe vremuri de aristocrați ca reședințe permanente, de vacanță sau de vânătoare. Unele dintre ele au fost restaurate și introduse în circuitul turistic, printre acestea numărându-se și conacul prințului Charles al Marii Britanii, aflat în localitatea Valea Zălanului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole